Hoe werkt het?

De MKB financieringsgids is bedoeld voor bedrijven met maximaal 250 medewerkers. Behoort uw bedrijf daartoe? Dan biedt deze website u een snelle oriëntatie op financieringsoplossingen.

U beantwoordt zes eenvoudige vragen. Daarmee filtert u uit de database de financieringsoplossingen die voor u mogelijk relevant zijn, van leningen en subsidies tot risicokapitaal. Weet dat u in veel gevallen ook kunt ‘stapelen’: een combinatie maken van verschillende financieringsvormen.

Klikt u een mogelijkheid aan, dan krijgt u daar meer informatie over. Ook kunt u mogelijkheden met elkaar vergelijken; maximaal drie per keer. Vink de oplossingen van uw voorkeur aan en maak zo uw eigen selectie die u kunt downloaden of printen.

Bij elke financieringsoplossing staan contactgegevens. Wilt u een aanvraag indienen, dan is het raadzaam om daar een financieel adviseur bij in te schakelen, zie een financiering aanvragen. Neem in dat geval een printje van uw selectie mee naar het (eerste) adviesgesprek!


 

Financieringsvormen in het kort

De database van de MKB financieringsgids bevat de volgende vormen van financieringen en regelingen:

Participatie
Een deelname in het kapitaal van een onderneming door een fonds.

Informal
Een deelname in het kapitaal van een onderneming door een particuliere investeerder.

Financiering achtergesteld
Een financiering waarbij de schuldeiser bij faillissement van de schuldenaar wordt achtergesteld: als laatste wordt betaald.

Garantie

Afdekking van een bepaald risico.

Financiering
Het leveren van kapitaal om zo een bepaalde activiteit te bekostigen.

Subsidie Financiële ondersteuning in de vorm van gratis geld, meestal door een overheid.

Fiscale regeling
Financiële ondersteuning via de belastingdienst, door vergroting van de fiscale aftrek (resultaat: een verminderde winstbelasting) of door een rechtstreekse vermindering van de belasting.

Zoek welke financierings
mogelijkheden passen
bij uw bedrijf.

 
* verplicht veld

Start een nieuwe zoekopdracht